You certainly know Weekend Cat Blogging. There is also a Weekend Dog Blogging, logged by Cate of Sweetnicks. On sundays, Bloggers don’t post a recipe, but a photograph of the cat or dog they live with. Kalyn didn’t have any photographs of hairy animals to offer… but the plants of her garden were very photogenic. For sure it was a joke, but Weekend Herb Blogging was born ; Kalyn planted the event, and thanks to her cares, it took root and blossomed all around the world. I joined it on the 31st edition, when the event was already well grown. Reading the recipes of the other participants is a true pleasure. Each one shares its experiments about vegetables, gardening, herbs, flowers... Hosting this event made me looking at it differently. Until last week, I perceived it in a utilitarian way, if I can say : I took advantage of what interested me in the contributions. Today, after having been in touch with the other 25 participants, having taken time to visit their blog and “own universe”, I’ve got the feeling of a community of bloggers who are impassioned by plants.
Last Wednesday, spring turned to summer, gently or aggressively, depending of the blogger's location. The herb the most frequently appreciated is the basil, of all varieties. An herb of this new season which resounds for me like the cicadas, the ebb and flow of the Mediterannean Sea. At the opposite, in the southern hemisphere, in Australia, recipes are becoming warmer, to resist against the chill.Since last Thursday, I haven’t been on holidays, for sure ; I've traveled virtually throughout the world, thanks to this Weekend Herb Blogging. I'll try to reproduce this feeling by organizing this Recap like a trip. Have a good journey and special thanks to the wonderful Kalyn !
Accueillir cet événement m’aura permis de le regarder autrement. Jusqu’à présent je le percevais de manière utilitariste, si je puis dire : je prenais ce qui m’intéressait dans les contributions. Désormais, après avoir été en contact avec quelques 25 autres participants, avoir pris le temps de fouiller dans leur blog pour plonger dans leur univers, j’ai eu la sensation d’une communauté de bloggers, passionnés des plantes.
Mercredi dernier, l’été a fait son entrée, discrète ou flagrante selon les pays. Dans cette 38ème édition, l’herbe la plus fréquemment appréciée est le basilic sous ses diverses variétés. Une herbe de saison qui résonne pour moi comme les cigales, le flux et reflux de la mer Méditérannée. A l’opposé, dans l’hémisphère sud, en Australie, les recettes se font plus calorifiques, plus réchauffantes.Depuis jeudi dernier, je ne suis pas en vacances, loin de là, et pourtant je voyage virtuellement à travers le monde, grâce à ce Weekend Herb Blogging. J’ai tenu à restituer ce ressenti en organisant ce Recap comme un voyage. Bon séjour à vous, et si vous n'avez pas trop confiance en votre anglais pour lire les posts en lien, n'hésitez pas à vous servir du traducteur Google (voir sous mon profile) ; les traductions sont approximatives, mais on arrive à se faire une idée des recettes et posts.
Pour plus d'informations concernant le Weekend Herb Blogging, cliquez ici.
Let’s begin our trip with Kalyn, from Kalyn’s Kitchen. Have you ever tried to eat raw broccoli ? Kalyn brillantly took up the challenge and posted a colored, nutritious and so raw Broccoli and Radish Salad with Gorgonzola, while she was on holidays along the Venice Beach.
A twist toward the west coast, and we meet Kitchen Mage, from the blog of the same name. Sweet Bay trees like warm climates. Nevertheless, they become acclimatized in gardens next to the Canadian border, where winters are so downright nippy. The Kitchen Mage’s ones are superb, and our skilled gardener even manages to grow babies bay trees. Her post is accompanied by fine recipes using these leaves and their singular flavour : butter, whipped cream or potatoes infused by bay leaves, tips for bay infusions. Un petit détour vers la côte nord ouest américaine, et nous rencontrons Kitchen Mage, du blog du même nom. Les lauriers sauce sont des arbres de climat tempéré-chaud. Ils s’acclimatent toutefois très bien près de la frontière canadienne, là où les hivers sont si rigoureux. Ceux de Kitchen Mage sont magnifiques et notre experte jardinière est même arrivée cette année à développer des boutures. Son post s’accompagne de recettes fines à base de ces feuilles à la saveur singulière : crème, beurre ou patates au laurier sauce, conseils pour réussir ses tisanes au laurier sauce.
Vr, Vl
ph : The USA.nl
Going down to California, we stop in San Francisco. Sean, from Hedonia is waiting for us, with his new herbs, in boxes. As he hasn't got any garden, Sean takes benefit of an exterior stairway in the back. His herbs enjoy full sun there. Sweet basil, rosemary, sage, italian and greek origan, silver thyme… Sean can cut some herbs whenever he needs when cooking. His plants are so healthy that I want to bite my computer screen !
Descendons vers la Californie. A San Francisco, Sean, de Hedonia, nous y attend avec ses toutes nouvelles herbes en pot. Ne possédant pas de jardin, Sean a profité de son arrière toit, si ensoleillé, pour y faire croître basilic, romarin, sauge, origan italien et grec et thym. Il aura ainsi des fines herbes à disposition pour sa cuisine. Ses plantes sont en si bonne santé qu’on en croquerait l’écran.
Vl
Is it edible is a Thai food blog. For this Weekend Herb Blogging, Ed made a Khao Pad Krapao, which means a Thai Basil fried Rice. He doesn’t use our western basil but a more spicy one : a Thai one. When the leaves hit the oil, the smell just diffuses through the entire kitchen. Ed adds a photo and a description of this herb : mistakes won’t be allowed anymore !
Is it edible est un blog spécialisé dans la cuisine Thaïe. Pour ce Week-end Herb Blogging, Ed prépare un Khao Pad Krapao, c’est-à-dire un Stir-fry de riz au basilic Thaï, au parfum plus épicé que notre basilic occidental. Dès que les feuilles sont plongées dans l’huile, votre cuisine se parfume d’un délicieux arôme. Photo et description de l'herbe sont ajoutées : les erreurs ne seront plus permises !
Vr
Also in California, Strata, from My Bay Area Kitchen cooked for us a very aromatic sauté of summer vegetables : basalmic vinegar, spices, herbs… Nothing is forgotten ! And we (I) discover another kind of basil : the “cinnamon basil” – I imagine a basil with cinnamon fragrant : isn’t it formidable ?Toujours en Californie, Strata, de My Bay Area Kitchen nous a concocté un sauté de légumes de saison très aromatique. Vinaigre basalmique, herbes et épices… Tout y est pour titiller nos papilles. On y découvre une autre variété de basilic, nommé « cinnamon basil » - J’imagine un basilic sentant la cannelle, tout droit sorti du pot : n’est-ce pas formidable ?
Vl
ph: USGS
French people, behave yourself ! Gabriella, of My life as a Reluctant Housewife, grew in the heart of New York City and came up against a multicultural cooking. Our cheeses don’t scare her and she even decided to make a new roll one, with a powerful and herby flavour : the Goat cheese Scallion Roll.
Français, tenez-vous bien ! Gabriella de My life as a reluctant Housewife, a grandi à New York, où elle s’est frottée à une cuisine multiculturelle. Nos pâtes fromagères ne lui font pas peur et elle décide même de les revisiter pour créer un nouveau roulé au goût puissant et herbacé : Le Goat cheese Scallion roll.
Vr
To continue the trip, have a look at Part 2 and Part 3
Merci à Sean pour sa relecture de l'introduction et les précieuses corrections qu'il a apportées sur la version anglaise.























4 commentaires:
You have done an absolutely amazing job with this. Not only the photos of each location, but also translating each one into French and English! Very impressive! Thank you again for hosting.
applause That is one impressive roundup. And yu don't even look jetlagged!
You are absolutley so fabulous. This is one of the best hostessing jobs to date! I am so very impressed.
I'm late to this round-up but my goodness, Virginie, what an effort! I love the translations and more than that, the Vegetarian, Vegan designations. Very nice!!
Enregistrer un commentaire