Pour cette semaine, une recette d’inspiration italienne. Ces biscuits doux-croquants diffusent un parfum très tendre dans la cuisine, tandis que leur saveur se révèle délicate.
This week, an Italian-stylish recipe. These softly-crunchy biscuits spread a very tender perfume while baking, and taste delicate.
Recette
Pour une vingtaine de biscuits
190 g de farine bise – 10 g de sucre de canne complet – 50 ml de Marsala – 30 ml d’huile d’olive – 1 yaourt de soja – ½ c. à soupe de graines d’anis – 1/2 c. à café de poudre levante – 1 pincée de sel
Préchauffer le four à 180°C.
Dans un saladier, mélanger la farine, le sucre, les graines d’anis, la poudre levante et le sel. Dans un bol, mélanger le Marsala et l’huile d’olive. Ajouter au saladier avec le yaourt de soja. Mélanger à la cuiller.
Huiler une plaque de cuisson. Prendre une noix de pâte et l’écraser entre ses paumes de main pour façonner un biscuit. Faire de même jusqu’à épuisement de la pâte. Disposer sur la plaque.
Enfourner pendant 20 minutes. Baisser la température à 150°C, et prolonger la cuisson encore 15 minutes. Laisser refroidir sur une grille.
Recipe
For about 20 biscuits
6,8 oz wheat flour (half-whole / Type 80) – 1 dsp cane sugar – 3 tbsp Marsala – 2 tbsp olive oil – 1 soy yogurt – ½ tbsp anis seeds – 1/2 tsp baking powder – 1 pinch salt
Preheat oven at 350°F.
In a large bowl, mix flour, sugar, salt, baking powder, anis seeds. In a bowl, mix Marsala and olive oil. Add to the larger bowl with the soy yogurt. Mix with a spoon.
Oil an oven tray. Take a walnut of mixture, press between your palms to make a biscuit. Continue until there is no more mixture. Arrange on the baking tray.
Bake for 20 minutes. Low down temperature at 300°F and continue baking for 15 minutes more.
Cette semaine Jai et Bee nous accueille sur leur blog végétarien Jugalbandi. Faites-y un tour, il y a une foule de recettes végétariennes et indiennes. Et, dès lundi, Jai et Bee publieront leur résumé de ce WHB.
19 commentaires:
thanks for a beautiful entry with anise.
mmmmh; ils me tentent trop!
Hello Virginie!
Marsala est un vin?
(je suis hongroise)
Reni
Merci pour ces commentaires.
I love the monkey photo Bee.
Bienvenue Reni ! Le Marsala est une boisson alcoolisée (crème d'amandes) d'origine Sicilienne. Elle contient vin, sucre, arômes et caramel (pour colorer). Plus d'informations ici :
http://fr.wikipedia.org/wiki/Marsala_(vin)
Merci Virginie!
tu es pleine de superbes recettes!
Reni
i have a bit of a strange question to ask...
My girlfriend lives in algrange (france) and I am wondering where you can get echinacea. Are their health food stores or pharmacies that carry that ? because she doesn't think so. And I do. lol.
Thanks!
Que buono e delicioso!
Bravissima!
ce n'est surement pas un biscuit très sucré...Alors c'est bien juste comme j'aime..Et j'ai tout ce qu'il faut en stock!
De rien Reni, à bientôt !
Candice,
Algrange ? My grandmother came from a town very nearby. Yes, I know echinacea is more used in America than in France. However, you can find Echinacea, but mostly in what we call "teinture mère", an homeopathic medecine with an alcohol basic (used to improve immunitary system). You can find it in most chemist's. You may find pill or flowers/herbs in herb pharmacy, but I'm not sure.
Grazie Urban Vegan !
Mamapasta, je remarque tout juste que nos commentaires se sont croisés. Les biscuits ne sont pas très sucrés mais suffisamment tout de même (le Marsala y contribue).
merci!!
vous avez aidé beaucoup. Elle n'a pas un blog mais elle lit vôtre maintenant. Elle a obtenu votre lien par mon blog. Elle lit vos recettes. Encore, merci tellement !
Mais de rien Candice, et n'hésitez pas toutes les deux pour d'autres renseignements.
What a lovely recipe! I don't often make sweets at home, but this will be the exception. ; )
This seems like a healthy tea time snack and I would love to make it....Can you suggest a substitute for marsala? Thank you so much!
Thanks Manju. These biscuits aren't so sweet, so you should like them.
Miri, I don't really know what you could use instead of Marsala, because Marsala is very special. If you don't want to use alcohol, try soy milk (or pear juice) + 1 grated tonka feva (or almond extract) + 1 tbsp cane sugar (if using soy milk). If you want to use another alcohol, try another cooked wine, like a sweet sherry + 1 grated tonka feva (or almond extract). I can't assure it will taste good, as I haven't tested it, but this is what I would try. Have a good cooking moment.
Sounds like it would have a very interesting flavor. I like the idea of this blend with anise and Marsala.
Thanks Kalyn. Each flavor, anise, marsala and olive oil gives its equal part of perfume. Result is something new, not so easy to distinguish.
Thanks for the suggestions Virginie! We don't get Marsala easily in India, hence my question...
You're welcome Miri. Even in France, we can find Marsala only in delicatessen's. Maybe you could find another drink in India that would be very good for this recipe, but that I don't know... Marsala is made of wine, sugar, caramel (to color) and almond extract. If it can help...
Enregistrer un commentaire