jeudi 6 mars 2008

Dip à la betterave et au fenugrec / Beet and Fenugreek Dip

Weekend Herb Blogging

Zéro effort pour ce dip très coloré et goûteux. Il est présenté ici sur une tortilla de maïs bleu, avec une sauce spiruline-estragon, et un pop corn en guise de chapeau.

No effort for this tasty and colorful dip. I served it on blue corn tortillas, with a spirulina-tarragon sauce and a pop corn by way of hat.




Recette
500g de betteraves cuites et pelées - 3 c. à soupe de yaourt de soja - 1 c. à soupe de tahin - 1 c. à soupe de jus de citron - 1/2 gousse d'ail écrasée - 1/2 c. à café rase de fenugrec en poudre - 3 grains de poivre de Sichouan - sel
Mixer tous les ingrédients ensemble.

Recipe
1 lb cooked and peeled beets - 3 tbp soy yogurt - 1 tbsp tahini - 1 tbsp lemon juice - 1/2 chopped garlic clove - 1/2 tsp fenugreek in powder - 3 seeds of Sichouan pepper - salt
Liquidize the ingredients together.


Weekend Herb Blogging est un rendez-vous hebdomadaire et itinérant à l’initiative de Kalyn, de Kalyn’s Kitchen. Chaque week-end, des bloggers postent des recettes à base d'herbes, de fleurs et autres végétaux du jardin.
Cette semaine Anna de Morsels and Musings nous accueille. Pour lire le résumé de l’évènement, visitez son blog, dès lundi.

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4 commentaires:

Rosa's Yummy Yums a dit…

A delicious spread! Wonderfully spicy!

Cheers,

Rosa

Anna a dit…

great colours!
seems more like candy than vegetables . . . i bet it's a great way to tricks kids into eating healthier food :)

Kalyn a dit…

Sounds very flavorful. I just got some sichuan peppercorns and haven't cooked anything with them. But I love anything with tahini, one of my favorite ingredients!

Virginie Péan a dit…

Thanks for all your comments. Seems like this recipe interests more english speaking readers...